Arra gondoltam, hogy a közel jövőben néhány saját magam által kifejlesztett könnyű, általában fogyis, vagy legalábbis nem túl hízlaló receptet osztok meg veletek, a melegben ezek úgyis jobban esnek, ha pedig fogyókúráztok, akkor sem árt egy kis változatosság a párolt csirkemell/hal + görög saláta/párolt zöldségek mellett.
Az első és egyben kedvenc tavaszi/nyári ételem a rakott zöldségtál. Ezt szinte minden héten elkészítem egyszer és még sem tudok ráunni, ráadásul gyorsan készen van és nagyon finom.
Hozzávalók (mennyiségeket nem írok, mindenből bármennyi használható, ízlés szerint):
- cukkini
- padlizsán
- paradicsom
- paprika
- hagyma (új vagy vörös)
- petrezselyem
- só
- olívaolaj
- sajt
Olívaolajjal kikenünk egy tepsit, aztán rétegesen lerakjuk a felszeletelt zöldségeket: először a padlizsánt, megsózzuk, utána jöhet a cukkini ezt is megsózzuk és ezekre jöhetnek tetszőleges sorrendben a paprika, a paradicsom a hagyma és végül a petrezselyem, utána pedig még egyszer ugyanezek: padlizsán, cukkini, paprika, paradicsom, hagyma, petrezselyem.
sütés előtt
Alufóliával lefedjük, majd kb. 30-40 percre betesszük a sütőbe, ha megpuhultak a zöldségek, akkor mehet a tetejére a sajt, ha megpirult, akkor készen is van.
Jó étvágyat!
Még néhány tipp:
Só helyett használhattok vegetát, a petrezselymen kívül pedig lehet további friss zöldfűszerekkel is ízesíteni a zöldségeket: bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel - éppen mi az amiből van otthon.